Fon Perde Renkleri |Perdenin Rengi Nasıl Belirlenir?

Fon perde rengi nasıl belirlenir tarzında sorular ile perde satıcıları oldukça fazla karşı karşıya kalmaktadır. Perde seçiminde en önemli olan hususlardan birisi renk seçimidir. Modeli güzelleştiren ve tamamlayan bir nokta da, renktir.

Perde seçerken belirleyici bir diğer faktör de fiyattır. Fakat fiyat her ne kadar belirleyici olsa da perdenin kalitesi ve modeli daha önde tutulmalıdır. Kaliteli kumaştan üretilen bir perdenin ömrü de diğer perdelere nazaran daha uzundur. Böylece ekonomik olarak da kârda olacaksınız.

Kaliteli bir kumaş seçiminden sonra sırada model ve renk seçimi bulunur. Model seçiminde tabi ki de kendi tarzınız ve isteğiniz önem taşımaktadır. Tarzınız dışında perdeyi kullanacağınız alan veya mekânın dekoru da önemlidir. Alanda kullandığınız mobilyalar olsun, duvar rengi olsun perde seçiminde rol oynar.

Fon Perde Modelleri Seçiminde Renk Detayına Dikkat!

storzebraperde-fon-perde (2)
Fon Perde Renkleri |Perdenin Rengi Nasıl Belirlenir?

Perde özellikle ev ortamlarında mahremiyeti sağlamak için olmazsa olmazdır. Ev dışında ofis ve kurumsal mekânlarda da perde ihtiyacı duyulmaktadır. Bu ihtiyacı giderirken dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar vardır.

Perde seçerken perdenin ile oran, kumaş kalitesi, modeli ve rengi önem taşır. Tüm bunların yanı sıra perdeyi takacağınız alanın boyutu ve metrekaresi de önemlidir. Perdenizin evinize vermesini istediğiniz dekor ve hava seçim aşamasında önemlidir.

Evinize ışığın iyi bir şekilde girmesini istiyorsanız perdenizi, tül kumaşlardan seçmelisiniz. Renk seçiminde ise kullanacağınız alanın duvar rengi önemlidir. Duvar renginiz açık renklerde ise perde seçimini de açık renklerden yana tercih etmeniz oldukça ferah bir görünüm kazandıracaktır.

Fon Perde Nasıl Yıkanır?

Perde denince akla ilk gelen modellerden birisi fon ve tül perdedir. Stor perde nasıl yıkanır, fon perde nasıl temzilenir? Fon ve tül perdelerin yıkama işlemi oldukça kolay bir işlemdir. Fonu yıkarken çamaşır makinesi kullanabilirsiniz. Fonu tek başına yıkamanızı öneririz.

Fon parçası zaten yer kaplayan bir büyüklüğe sahip olduğundan çamaşır makinesini kaplayacaktır. Çamaşır makinesinin ayarını 30 derece şeklinde oluşturmayı ihmal etmeyin. Eğer daha yüksek bir ayarı kullanırsanız perdenin yapısı ve kumaşı bozulabilir.

Fon Perde Fiyatları Hangi Etkenlere Bağlı Değişir?

storzebraperde-fon-perde (3).jpg

Perde seçiminde dikkat etmeniz gereken tüm faktörleri sıraladık. Peki ya fiyatı hangi unsurlar etkiler? Fon perde kumaşı fiyatı etkileyen başlı unsurlardan birisidir.

Perdenin modeli, rengi ve marka ismi de fiyata etki etmektedir. Perde metrekaresi, pile oranı, çeşidi ve tasarımı da aynı oranda bir etkiye bağlıdır.

Bu yazı diğer ürünler içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın