Stor Perde Nasıl Yıkanır?

Stor perde nasıl yıkanır? Stor perde temizliğinde nelere dikkat edilmelidir? Sizler de merak ediyorsanız işte stor perde temizliğine dair tüm püf noktalar!

Stor perdeler, son zamanda ev dekorasyonunda hem işlevselliği hem de estetik görünümü ile fazlasıyla tercih edilir hale gelmiştir. Klasik perde modellerine göre daha tok bir kumaşa ve forma sahiptir. Bu sebepten ötürü temizliği de farklı olduğundan stor perde nasıl yıkanır detaylı olarak bilmek gerekiyor.

Stor perdenin kumaş türünün kolalı ve sert özellikte olması, boncuk ve benzeri gibi detaylarının olması yıkama sırasında dikkat edilmesi gereken detaylardır.

Stor Perde Nasıl Temizlenir Evde?

Ev dekorasyonunda farklı desen, renk ve modelleri ile estetik bir görünüm sergileyen stor perdeleri evde yıkamak mümkündür. Ancak kumaşı klasik perde modelleri gibi çamaşır makinesine atıp yıkanmaya uygun değildir. Bu noktada evde stor perde nasıl yıkanır mutlaka detaylı olarak bilmeniz gerekecektir.

Ev ortamında stor perdelerinizi halı yıkama tekniğine benzer şekilde yıkayabilirsiniz. Bunun için öncelikle stor perdeler, mekanizmadan ayrılır ve tamamen açılarak düz bir zemine serilir. Serme işleminden sonra sabunlu su ve halı fırçası yardımıyla yumuşak hareketlerle stor perdelerinizi yıkayabilirsiniz.

Yıkama ve ardından bol su ile durulama işleminden sonra stor perdelerinizi mutlaka güneş alan bir yerde ve tamamen açık bir şekilde kurutmalısınız. Eğer yıkama işlemi için perdenizi sereceğiniz düz bir zemin yok ise banyoda dikey bir şekilde perde rulonuzu aşamalı şekilde açarak da yıkama işlemini yapabilirsiniz.

Yıkama işlemi sonrasında tekrar perdenizi rulo olarak sarıp suyunu tamamen akıttıktan sonra mekanizmasına takarak açık bir şekilde kurutabilirsiniz.

Boncuklu Stor Perde Nasıl Yıkanır?

Boncuklu stor perde modelleri de diğer stor perde modelleri gibi aynı şekilde yıkanır. Ancak boncuk detaylarına mutlaka dikkat edilmelidir. Eğer perdelerinizin boncukları çıkıyor ise bir file içine koyarak boncukları çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.

Birçok stor perde modellerinde bulunan boncuk detayları sabittir. Bu nedenle de boncuklu stor perde nasıl yıkanır sorusu da sıkça sorulan sorular arasındadır. Eğer sabit boncuklu stor perdeniz var ise bu durumda boncuk detaylarını fırça ile çok fazla zorlamadan yumuşak hareketler ile yıkayabilirsiniz.

Stor Güneşlik Nasıl Yıkanır?

Stor perdeler, ev dekorasyonunda dekoratif bir ürün olmakla birlikte aynı zamanda işlevsel olarak da perde ve güneşlik görevi gören ürünlerdir. Kumaş özelliği, sert ve kolalı bir kumaştır. Bu nedenle de bu perdeleri çamaşır makinesine atıp yıkamak mümkün değildir.

Stor güneşliklerin temizliğini profesyonel firmalara yaptırabilirsiniz. Bu işlemi kendiniz yapmak istiyorsanız ve stor perde nasıl yıkanır sorusunun en doğru cevabını arıyorsanız o halde perdelerinizi mekanizmalarından sökerek düz bir zeminde fırça yardımı ile yıkayabilirsiniz.

Bu yazı Stor Zebra Perde içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

1 Responses to Stor Perde Nasıl Yıkanır?

  1. Geri bildirim: Fon Perde Renkleri |Perdenin Rengi Nasıl Belirlenir? | Stor ve Zebra Perde Üretimi, Satışı Yapan Yılların Tecrubesi Armoni

Yorum bırakın